Stop krokodilletårer

PopulismeNogle gange bliver jeg lettere frustreret. Jeg er ikke noget mavesurt menneske af natur, men jeg kan godt blive sådan lidt arrig en gang i mellem. Det kommer særligt op i mig, når jeg ser politikere, der er populistiske, så det driver af dem.

Det er heldigvis ikke noget, vi oplever i Aalborg. Det er et Christiansborg-fænomen.

F. eks. når Karsten Lauritzen (V) stiller sig op på tv og græder krokodilletårer, fordi en ejer skal miste sin førerhund, som er blevet forbudt, fordi den er en af de 13 nu forbudte kamphunderacer.

Jeg har ikke noget imod ejeren, førerhunden, eller for den sags skyld Karsten Lauritzen. Jeg synes bare, det er plat at tordne mod en regel, man selv har været med til at indføre, fordi der kommer en enkeltsag, afledt af de åbenlyse konsekvenser af lovgivningen.

Et andet eksempel er, når Dansk Folkeparti stiller sig op på Folketingets talerstol og agerer de svagestes beskytter. Men øjeblikket efter er de samme politikere med til at stemme for regeringens lovforslag, som oftest har kraftig social slagside. Man undres.

Nu kunne nogle måske finde på at spørge, om det slet ikke er noget, vi ser i Aalborg Kommunes byråd? Nej, det kan jeg afvise.

Nogle kunne ellers godt få tanken efter en artikel i NORDJYSKE ( 31.1.). Der bringes en artikel, hvor 2. viceborgmester Marian Geller ( V) går ud med en kritik af Familie- og beskæftigelsesforvaltningen og rådmand Mai-Britt Iversen ( S).

Sagen drejer sig om besparelser på socialområdet, som er blevet bebudet efter nye overskridelser på de ustyrlige udgifter på børne- og ungeområdet. Venstres gruppe er yderst bekymrede for disse forestående besparelser.

Jamen, står det ikke i kontrast til, at Venstre under budgetforhandlingerne for blot fem måneder siden ville have haft, at der skulle ske drastiske besparelser på socialområdet, for at finansiere renovering af vejnettet? Her kan jeg heldigvis berolige læseren.

Her er der slet ikke tale om populisme, der er blot tale om en politiker, der godt kan lide at føre sig frem i pressen og tilsyneladende ikke har nogen skrupler med at fremføre to modstridende synspunkter samtidig. Denne form for politisk kommunikation kan borgerne heldigvis godt gennemskue.

Debatindlæg bragt i NORDJYSKE d. 3. februar 2011. Det er skrevet som en kommentar til artiklen Bakker op om SF i samme avis d. 31. januar 2011.

Dette indlæg blev udgivet i Socialområdet og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Kommentarer til Stop krokodilletårer

  1. Hi, yes this article is really fastidious and I have learned lot of things
    from it concerning blogging. thanks.

  2. 黒田武稔 skriver:

    正義感がほんとに強く、社会への柔軟さに富む。

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>