Buskorridor til Aalborg Universitet

Bus 2J mod StorvordeDagens byrådsmøde var ikke et der vil gå over i historien som det mest højspændte, men det til trods så var der nogle meget vigtige punkter på dagsordenen, bl.a. plangrundlaget for det nye universitetshospital i Aalborg Øst. Det jeg vil fokusere på her, er imidlertid den buskorridor der er et stort fremskridt for byens studerende.

I valgkampen gik jeg bl.a. til valg på “Universitetsbusser uden stop”, til fordel for de studerende i byen, som oftest må vente lang tid på bussen om morgenen. Det er især dem der står på efter midtbyen, da busserne så kører direkte forbi dem, på grund af de fyldt op til randen med deres medstuderende.

Derfor skal der gøres noget mere for at skabe en hurtigere linje, således man på den måde kan frigive ressourcer der kan give flere kørsler i spidsbelastningerne, og netop dette skaffer man ved at lave denne buskorridor.

I bund og grund handler det om at der kommer til at bussen fra Grønlandstorv via Gigantium frem til Universitetet kommer til at køre i et seperat spor, således den ikke skal sænkes af eventuelle fremkommelighedsproblemer på Th. Saurs Vej. Det vil sandsynligvis betyde 5-10 minutters mindre tidsforbrug, alt afhængig af tidspunktet på dagen.

Alt i alt en rigtig god ting for byen, og samtidig noget der medvirker til at gøre Aalborg endnu mere attraktiv som studieby.

Hele dagsordenen, samt TV-optagelser af byrådsmødet kan ses på Aalborg Kommunes hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i Offentlig transport og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>